Florea Grup

o poveste de peste două decenii

blank

Marcel și David Florea, Fondatori Florea Grup

“Pentru a crea un produs de calitate este nevoie de trei ingrediente: materie primă de calitate, tehnologie de top și know-how în domeniu. Toate aceste trei aspecte au fost luate în considerare atunci când am lansat Florea Pavaje și avem încredere că vom putea oferi clienților produse cu un raport preț-calitate atractiv.

Florea Grup este o poveste despre antreprenoriat, despre curaj, despre perseverență… dar în primul rând, este o poveste despre oameni! Totul a început cu o echipă restrânsă, dar ambițioasă. Pornind de la o afacere mică în care s-a investit continuu, compania a ajuns astăzi una dintre cele mai mari din Transilvania!
Echipa are acum pes-te 500 de membri: oameni implicați, harnici și care sunt ghidați de valori comune. Aceleași valori care au fost pilonii pe care compania s-a dezvoltat: respectul față de clienți și angajați, profesionalismul și responsabilitatea.
Florea Pavaje este cel mai tânăr brand Florea Grup, care a fost lansat în iunie 2017, cu producția prefabricatelor din beton – pavele, dale, rigole, borduri, bolțari, elemente de zidărie – într-o gamă variată de mărimi, forme și nuanțe. Produsele sunt dedicate atât pentru amenajarea reședințelor, cât și pentru proiecte industriale. Florea Pavaje comple- tează astfel gama largă de produse și servicii pe care Florea Grup le oferă:
Materiale de construcții
Activitatea de bază a companiei Florea Grup rămâne extracția și prelucrarea agregatelor minerale, fabricarea mixturilor asfaltice și, recent, fabricarea prefabricatelor din beton. Compania operează, de asemenea 5 stații de betoane, la Cluj-Napoca, Sibiu, Deva și două 2 stații în Alba Iulia.

Avantajul deținerii integrale a unităților de producție și testare (carieră, balastieră, fabrici de betoane și asfalt, fabrică de prefabricate din beton, laboratoare de analiză), precum și a integrării acestora într-un flux de producție controlat, permite furnizarea materialelor de construcții la o calitate constant ridicată și la un preț competitiv.

Lucrări de construcții

Florea Grup este partenerul unora dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din Transilvania: autostrada Sebeș-Turda, execuția liniei ferate Coșlariu – Vințu de Jos, drumul național DN1 sau tunelul de la Turdaș sunt doar câteva dintre ele. Mai mult, construcțiile civile și industriale fac parte din portofoliul cu care compania se mândrește: blocuri de locuințe în Alba, Sibiu, Deva și Cluj, hale industriale, proiecte turistice (Hotel Astoria, Hotel Transilvania, Theodora Golf Club), lucrări de construcție în Cetatea Alba Carolina și platformele industriale Bosch Blaj și Daimler Sebeș.

Distribuție carburanți

De la stația de carburanți care a însemnat primul pas în antreprenoriat pentru Florea Grup, compania a ajuns astăzi la 10 stații de distribuție a carburanților în județul Alba: Alba Iulia, Șard, Zlatna, Câmpeni, Sântimbru, Aiud, Ocna Mureș, Mihalț, Blaj. *2 stații.

Servicii de taxi

Parcul auto Florea Taxi numără în prezent 25 de autoturisme proprii, care asigură transportul de persoane în Alba Iulia, dar și transferuri spre și dinspre aeroport sau destinații îndepărtate. Sistemul de dispecerizare, prin care se oferă clienților posibilitatea comandării curselor, este disponibil și prin aplicația FLOREA TAXI pe iOS și Android.

Servicii turistice

Prima investiție în turism a fost în anul 2008. Complexul turistic Astoria include 30 de camere clasificate la 3*, o sală de evenimente cu peste 350 de locuri și un restaurant cu preparate tradiționale, dar și cu specialități din bucătăria internațională. La 10 ani de la deschidere, Astoria inaugurează un proiect unic pentru județul Alba: Astoria Pool Park – un complex acvatic de agrement.

În anul 2015, Florea Grup a redeschis Hotel Transilvania, care un an mai târziu a fost premiat ca unul dintre cele mai bune hoteluri independente de 4* din România. Situat în centrul orașului Alba Iulia, hotelul include 80 de camere, un restaurant cu specific internațional, o terasă sezonieră, un English Bar și două săli pentru conferințe. În cele peste două decenii în care Florea Grup și-a scris povestea, viziunea companiei s-a tranformat într-una din ce în ce mai ambițioasă. Am crescut împreună cu angajații, cu partenerii și, nu în ultimul rând, cu clienții. Iar planurile de dezvoltare ale companie continuă, pentru că și-au propus să atingă excelența în toate domeniile de activitate în care activează.