Florea Grup

o poveste de un sfert de secol

Marcel și David Florea, Fondatori Florea Grup

“Pentru a crea un produs de calitate este nevoie de trei ingrediente: materie primă de calitate, tehnologie de top și know-how în domeniu. Toate aceste trei aspecte au fost luate în considerare atunci când am lansat Florea Pavaje și avem încredere că vom putea oferi clienților produse cu un raport preț-calitate atractiv.

sigla florea grup 25 de ani
Petra Pavaje este parte a companiei Florea Grup. Fondată de Marcel și David Florea în anul 1996, compania are ca principal obiect de activitate construcțiile.

Florea Pavaje, devenit mai târziu Petra Pavaje, este cel mai tânăr brand Florea Grup, care a fost lansat în iunie 2017, cu producția prefabricatelor din beton – pavele, dale, rigole, borduri, bolțari, elemente de zidărie – într-o gamă variată de mărimi, forme și nuanțe. Produsele sunt dedicate atât pentru amenajarea reședințelor, cât și pentru proiecte industriale.

Prin Petra produsul prinde viață. Pavajele, bolțarii sau bordurile ne sunt alături mai mult decât prin prezența fizică. Ele ne ajută să amenajăm spațiul așa cum am visat. Este piatra transformată în ceva viu. Se spune că marii sculptori simt piatra, iar aceasta le transmite forma pe care dorește să o ia. Tot așa ne dorim ca oricine face cunoștință cu Petra Pavaje să fie inspirat să creeze grădini sau alei unice, care transformă o casă în ACASĂ. Aceasta este povestea Petra: drumul de la materie primă, la element de bucurie în viața de zi cu zi.

Petra Pavaje are în portofoliu peste 600 de produse, împărțite în mai multe game: pavaje premium, pavaje standard, borduri, rigole, bolțari și produse pentru grădină. Produsele premium trec printr-o serie de prelucrări care le înnobilează, oferindu-le un aspect deosebit: splălarea, splitarea și antichizarea sunt doar o parte dintre aceste procese. Pentru a răspunde proiectelor de infrastructură, la cele două fabrici exista și linii de producție linie pentru elemente de canalizare, tuburi de beton și alte prefabricate destinate lucrărilor de infrastructură.

Tehnologia modernă ne ajută să oferim produse deosebite:

o Splitarea

Este cea mai nouă instalație din linia de fabricație a produselor Petra Pavaje. Odată ce elementul de beton a fost uscat, la minim o săptămână după turnare, urmează despicarea controlată a acestuia, prin aplicarea unei presiuni. Produsele rezultate sunt bine compactate, au durabilitate ridicată și una sau mai multe fețe cu o textură deosebită. Blocul din beton își păstrează forma regulate, putând fi astfel ușor de montat. Produsele pot fi integrate în orice fel de amenajare, fiind disponibile în mai multe culori, forme și dimensiuni. Elementele de treaptă, palisadele și blocurile de zid sunt doar câteva dintre produsele realizate prin această tehnică.

o Antichizarea

Prin procesul de antichizare, produsele capătă aspectul pietrei naturale, cu textură învechită și culoare care imită foarte bine nuanțele întâlnite într-o carieră de piatră. Acest proces de îmbătrânire a suprafeței nu afectează rezistența produsului, instalația fiind una care permite controlarea procesului. Pavajele astfel obținute se aseamănă pietrei cubice, având lungimi de 10 sau 20 cm. Combinând frumusețea și naturalețea pietrei cu rezistența betonului vibropresat, se obțin produse ideale pentru orice amenajare.

o Impregnarea suprafețelor

Suprafața colorată a pavajelor se obține prin impregnarea stratului superior cu substanțe speciale care asigură culori vii și rezistență în timp. Procesul este rezultatul coroborat al inginerilor din producție și a echipei din cadrul laboratorului de cercetare și dezvoltare. Produsele imită coloritul neuniform al pietrei naturale, contribuind la crearea amenajărilor în armonie cu natura.

Extinderea la nivel național

 

În toamna anului 2019, compania Florea Grup a demarat lucrările la fabrica din Ploiești – Strejnicu. După ce în vara anului 2017, s-a lansat brandul Florea Pavaje, prin inaugurarea celei mai moderne fabrici de prefabricate din Transilvania, compania albaiuliană și-a extins activitatea și în zona de sud a țării, devenind astfel un jucător important la nivel național.

Investiția în acest proiect depășește 10 milioane Euro. Capacitatea fabricii este de 6000 mp zilnic. Această investiție dublează așadar producția companiei, care, împreună cu fabrica din Alba Iulia, însumează o capacitate totală de 12 000 mp zilnic. Tehnologia folosită este de ultimă generație și este dezvoltată în colaborare cu producători de top din Germania. Fluxul tehnologic este integral automatizat, pentru a asigura o calitate sporită a produselor.

Unitatea de producție din Strejnicu are un Show Room de peste 5 500 mp, cel mai mare de acest gen din țară. Zona oferă soluții estetice și practice pentru amenajările exterioare, clienților fiindu-le mult mai ușor să interacționeze vizual și tactil cu produsele.

Strategia de dezvoltare a Florea Grup urmărește trendul pieței. Industria construcțiilor este în expansiune, iar consumatorii români realizează tot mai mult avantajele unei amenajări cu pavaje. Totodată, se înregistrează o efervescență mărită în segmentul lucrărilor publice. Cererea este așadar tot mai mare, noua fabrică urmând să răspundă atât cerințelor persoanelor fizice, cât și ale dezvoltatorilor imobiliari și constructorilor de infrastructură rutieră. Toate produsele au garanție 5 ani și vor fi însoțite de certificări CE și ISO.

„În cei aproape 25 de ani de activitate, am învățat că dezvoltarea unei afaceri trebuie să fie treptată, iar deciziile trebuie să fie calculate. Extinderea la nivel național vine într-o etapă de maturitate a companiei, când suntem convinși că experiența și know how-ul în domeniu ne pot asigura competitivitate în această industrie. Fabrica va servi ca un hub deschis de inovație, unde vom lucra strâns cu colaboratorii și clienții noștri pentru a găsi cele mai bune soluții pentru proiectele lor.” – declară Marcel Florea, Director General.

Florea Grup este o poveste despre antreprenoriat, despre curaj, despre perseverență… dar în primul rând, este o poveste despre oameni! Totul a început cu o echipă restrânsă, dar ambițioasă. Pornind de la o afacere mică în care s-a investit continuu, compania a ajuns astăzi una dintre cele mai mari din Transilvania!

Echipa are acum peste 600 de membri: oameni implicați, harnici și care sunt ghidați de valori comune. Aceleași valori care au fost pilonii pe care compania s-a dezvoltat: respectul față de clienți și angajați, profesionalismul și responsabilitatea.

Petra Pavaje completează astfel gama largă de produse și servicii pe care Florea Grup le oferă:

Materiale de construcții

Activitatea de bază a companiei Florea Grup rămâne extracția și prelucrarea agregatelor minerale, fabricarea mixturilor asfaltice și, recent, fabricarea prefabricatelor din beton. Compania operează, de asemenea 5 stații de betoane, la Cluj-Napoca, Sibiu, Deva și două 2 stații în Alba Iulia. Avantajul deținerii integrale a unităților de producție și testare (carieră, balastieră, fabrici de betoane și asfalt, fabrică de prefabricate din beton, laboratoare de analiză), precum și a integrării acestora într-un flux de producție controlat, permite furnizarea materialelor de construcții la o calitate constant ridicată și la un preț competitiv.

Lucrări de construcții

Florea Grup este partenerul unora dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din Transilvania: autostrada Sebeș-Turda, execuția liniei ferate Coșlariu – Vințu de Jos, drumul național DN1 sau tunelul de la Turdaș sunt doar câteva dintre ele. Mai mult, construcțiile civile și industriale fac parte din portofoliul cu care compania se mândrește: blocuri de locuințe în Alba, Sibiu, Deva și Cluj, hale industriale, proiecte turistice (Hotel Astoria, Hotel Transilvania, Theodora Golf Club), lucrări de construcție în Cetatea Alba Carolina și platformele industriale Bosch Blaj și Daimler Sebeș.

Distribuție carburanți

De la stația de carburanți care a însemnat primul pas în antreprenoriat pentru Florea Grup, compania a ajuns astăzi la 10 stații de distribuție a carburanților în județul Alba: Alba Iulia, Șard, Zlatna, Câmpeni, Sântimbru, Aiud, Ocna Mureș, Mihalț, Blaj. *2 stații.

Servicii de taxi

Parcul auto Florea Taxi numără în prezent 25 de autoturisme proprii, care asigură transportul de persoane în Alba Iulia, dar și transferuri spre și dinspre aeroport sau destinații îndepărtate. Sistemul de dispecerizare, prin care se oferă clienților posibilitatea comandării curselor, este disponibil și prin aplicația FLOREA TAXI pe iOS și Android.

Servicii turistice

Prima investiție în turism a fost în anul 2008. Complexul turistic Astoria include 30 de camere clasificate la 3*, o sală de evenimente cu peste 350 de locuri și un restaurant cu preparate tradiționale, dar și cu specialități din bucătăria internațională. La 10 ani de la deschidere, Astoria inaugurează un proiect unic pentru județul Alba: Astoria Pool Park – un complex acvatic de agrement.

În anul 2015, Florea Grup a redeschis Hotel Transilvania, care un an mai târziu a fost premiat ca unul dintre cele mai bune hoteluri independente de 4* din România. Situat în centrul orașului Alba Iulia, hotelul include 80 de camere, un restaurant cu specific internațional, o terasă sezonieră, un English Bar și două săli pentru conferințe. În cele peste două decenii în care Florea Grup și-a scris povestea, viziunea companiei s-a tranformat într-una din ce în ce mai ambițioasă. Am crescut împreună cu angajații, cu partenerii și, nu în ultimul rând, cu clienții. Iar planurile de dezvoltare ale companie continuă, pentru că și-au propus să atingă excelența în toate domeniile de activitate în care activează.

Investițiile perioadei următoare pentru Florea Grup se vor concentra pe dezvoltarea segmentului de prefabricate de beton. Fabricile Petra Pavaje funcționează ca huburi deschise de inovație în această industrie. Sprijiniți de partenerii noștri internaționali, căutăm mereu soluții pentru a răspunde cât mai bine cerințelor pieței. Am investit în tehnologii noi pe piață pentru a obține culori și texturi care ne diferențiază în rândul producătorilor de pavaje. Splitarea, antichizarea sau impermeabilizarea suprafețelor sunt doar câteva dintre îmbunătățirile aduse liniilor noastre de producție. Deținem la fiecare unitate de producție laboratoare proprii unde testăm constant materiile prime și produsele, pentru a le asigura calitate sporită.

Mai multe informații despre compania Florea Grup le puteți obține la adresa contact@floreagrup.ro, sau la telefon 0786 560 540.