Recomandări de întreținere

Pavajul din beton vibropresat este durabil și usor de întreținut, însă pentru menținerea aspectului inițial vă recomandăm curățarea acestuia cel puțin o dată pe an, ideal primăvara.

CURĂȚAREA

Deoarece pavajul are o suprafață poroasă, vă recomandăm îndepartarea petelor de murdărie accidentale cât mai repede posibil; Folosiți soluții de curătare cu această destinație (evitați soluțiile acide sau bazice); Nu utilizați lopeți, greble metalice, perii de sârmă sau materiale de polișat, acestea putând zgaria pavajul; Puteți folosi automate cu presiune, însă cu atenție în zona rosturilor de îmbinare; Pe perioada iernii, în cazul formării poleiului, recomandăm folosirea nisipului sau a soluțiilor de degivrare pe bază de clorură de calciu. Cele pe bază de sulfați sau clorură de sodiu (sare) trebuie evitate, deoarece pot deteriora pavajul.

DIFERENȚE DE CULOARE

Folosim cea mai nouă tehnologie în domeniu și suntem foarte atenți la întreg procesul de producție, însă folosirea materiilor prime naturale, poate cauza variații de culoare. Acestea nu influențează calitatea și durabilitatea produselor și nu constituie subiect de reclamație.

Vă recomandăm montarea concomitentă din mai mulți paleți pentru obținerea unei suprafețe uniforme. De asemenea păstrați o mică cantitate (3 %-5 % din suprafața montată inițial) ca rezervă pentru înlocuirea pavelelor deteriorate din diverse cauze. Astfel veți evita eventualele diferențe de culoare.

DIFERENȚE DE RUGOZITATE

Datorită utilizării materialelor naturale pot apărea mici neregularități pe suprafața de uzură, sensibile doar la pipăit. Microfisurile apărute ocazional (vizibile cu ochiul liber doar dacă pavelele sunt uscate) nu afectează durabilitatea produselor.

EFLORESCENȚE

Reprezintă depuneri de culoare albă la suprafața pavajului datorită calcarului din compoziția cimentului utilizat ca materie primă. Acestea au un caracter temporar fiind estompate în timp și de utilizarea normală. Acest fenomen nu afectează calitatea și rezistența pavajului și împreună cu celelalte fenomene descrise anterior nu reprezintă bazele unei reclamații.

Următoarele diferențe nu constituie defecte de calitate și nu pot fi evitate cu ajutorul tehnicii actuale:

EFLORESCENȚA – este o depunere albă de calcar, temporară, care apare uneori și dispare după un timp datorită intemperiilor și uzurii.

VARIAȚIILE DE CULOARE – apar din cauza folosirii materiilor prime naturale. Recomandăm montarea alternativă a produselor din minim 3 paleți.

DIFERENȚELE DE RUGOZITATE – mici neregularități pe suprafața produselor, sesizabile la pipăit.

Acestea nu pot constitui obiectul unei reclamații!

petra-pavaje-Detergent întreținere Jontec Best

Detergent de întreținere

Jontec Best

este un degresant pe bază de solvenţi cu spumare redusă, destinat spălărilor grele, fiind special conceput pentru îndepărtarea uleiurilor minerale, a petelor de vaselină, a urmelor de cauciuc şi a murdăriilor hidrosolubile.