Proiectul fotovolatic va asigura în proporție de până la 40% autonomia energetică a liniilor de producție

 

În prima parte a anului 2022, Florea Grup a demarat un proiect important în asigurarea autonomiei energetice: 4 parcuri fotovoltaice ce urmează a fi montate pe platformele industriale din Alba Iulia, Ploiești, Arad și Roman.

 

Sistemele solare instalate sunt destinate autoconsumului, ceea ce înseamnă produse cu impact redus asupra mediului. Puterea instalată a celor 4 generatoare fotovoltaice este în total de 1740 kWp. Panourile vor fi montate pe halele de producție și pe zona de depozitare a agregatelor, însumând 9.965 mp instalați. Prin punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic, compania Florea Grup va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 631 tone/an si 6 kg reducere deșeuri radioactive.

 

Mottoul diviziei de prefabricate este ”În armonie cu natura”. Am ales acest slogan pe baza a ceea ce am făcut, iar acest angajament îl păstrăm în toate practicile noastre. Așa cum spunea Henry Ford „Nu poți să construiești o reputație pe baza a ceea ce dorești să faci, ci pe baza la ceea ce ai făcut”. Încă de la început, proiectele noastre s-au orientat spre reducerea amprentei pe care o aveam asupra mediului. Așadar căutăm mereu moduri de a ne optimiza activitatea din punct de vedere energetic. De la schimbări mici, cum ar fi reducerea consumului de plastic în hotelurile pe care le deținem, la proiecte mari, ca aceste parcuri fotovoltaice, fiecare schimbare în bine este un pas înainte. Produsele Petra Pavaje au un impact minim asupra mediului, oferind astfel posibilitatea clienților să aducă un beneficiu mediului chiar și atunci când iau decizia de achiziție a pavajelor pentru curțile lor. Dacă fiecare participant la economie o să își aducă aportul în această schimbare, se va crea un efect al bulgărelui de zăpadă care va avea un impact de amploare asupra mediului.” spune Marcel Florea, director general Florea Grup.

 

Aniversarea Petra Pavaje este pe data de 5 iunie, zi la care pe linia de fabricație de la Alba Iulia s-au produs primele pavaje. Nu întâmplător, este și Ziua Mediului, compania dorind să sublinieze astfel angajamentul său pentru practici cât mai verzi în activitatea sa. Compania Florea Grup este alcătuită din mai multe linii de business care funcționează în sinergie una cu cealaltă, așadar direcția de protejare a mediului implică proiecte orientate spre mediu în toate ariile noastre.

 

Hotel Transilvania și Astoria Pool Park sunt alte investiții ale companiei Florea Grup care obțin energie și din panourile fotovoltaice și solare instalate pe clădiri. O altă investiție importantă este parcul auto de mașini electrice. În anul 2022, numărul acestora va depăși 60, iar această direcție este susținută și de infrastructura necesară: stațiile de încărcare a vehiculelor electrice sunt disponibile atât la fabricile Petra Pavaje, cât și la hotelurile deținute de companie și la o parte dintre stațiile de carburanți Florea Oil. Practic, o flotă de mașini electrice încărcate cu energie solară este cea mai ecologică soluție de transport auto.

 

 

Pe viitor, compania are planuri de a dezvolta și mai multe proiecte din acest domeniu. Fabricarea pavajelor din materiale reciclate sau utilizarea betonului ecologic sunt doar câteva dintre proiectele la care se lucrează în huburile de cercetare și dezvoltare ale fabricilor Petra Pavaje.

 

Petra Pavaje este un brand al companiei Florea Grup, fondată de frații Marcel și David Florea în anul 1996. Experiența în producția și prelucrarea betonului, procesul integrat de fabricație și portofoliul vast de lucrări este garanția expertizei în domeniu. Divizia de prefabricate de beton a venit așadar ca un pas firesc în dezvoltarea companiei. Cu o istorie care a început să fie scrisă în urmă cu mai bine de un sfert de secol, Florea Grup este una dintre cele mai mari companii din Transilvania, având o cifră de afaceri cumulată de peste 200 de milioane de lei și mai mult de 700 de angajați.

 

 

panouri fotovoltaice Petra Pavaje 2

 

panouri fotovoltaice Petra Pavaje 2